cart12 0 Košarica
3 Korisnički račun
Kontaktirajte nas
4 Info
The Importance of SPF for the Skin
Objavio   |  29/05/2023 18:46:39   |   Novosti   |   0 Komentara
Važnost SPF-a za kožu

SPF ☀️ (Sun Protection Factor), iliti faktor zaštite od sunca, je izuzetno važan za kožu ali to već i ptice na grani pjevaju. Unatoč tome, ponovimo gradivo ipak

Zaštita od UV zraka: SPF je ključna zaštita od štetnih UV zraka koje emitira sunce. Postoje dva tipa UV zraka koji dopiru do Zemlje - UVA i UVB. UVA zrake prodiru dublje u kožu i povezani su s dugoročnim oštećenjima poput preranog starenja kože i pojave bora. UVB zrake su odgovorne za opekline od sunca i mogu izazvati trajna oštećenja kože poput raka kože. SPF štiti kožu od oba tipa zraka.

Zašto ne smijemo zanematiti proizvode sa SPF-om?

☀️ Prevencija opeklina od sunca: SPF blokira UVB zrake koje su odgovorne za opekline od sunca. Redovita izloženost ovim zrakama bez zaštite može dovesti do crvenila, boli i trajnih oštećenja.

☀️ Prevencija raka kože: Dugotrajna izloženost UV zrakama bez adekvatne zaštite može povećati rizik od razvoja raka kože. Korištenje proizvoda sa SPF-om smanjuje se izloženost UV zrakama i smanjuje rizik od nastanka raka kože.

☀️ Prevencija preranog starenja kože: Sunčeve zrake mogu uzrokovati prerano starenje kože, uključujući pojavu bora, tamnih mrlja i gubitak elastičnosti kože. SPF pomaže u zaštiti kože od ovih štetnih efekata, održavajući je mladolikom i zdravom.

Važno je napomenuti da SPF proizvodi ne pružaju potpunu zaštitiu od sunca.

Ostale mjere zaštite, poput nošenja zaštitne odjeće i šešira te izbjegavanja sunčevog zračenja u najintenzivnijem dijelu dana, također su važne kako biste održali zdravlje kože. I još jedna važna stvar, SPF uvijek ide zadnji na kožu, nakon što ste namazali sva ulja, balzame i mlijeka za tamnjenje!

S ljubavlju,
Mala od lavande ☀️

Podijeli ovaj post

Komentara

Prijavite se ili se registrirajte kako bi ostavili komentar

Košarica

Košarica je prazna

3

Korisnički račun

Nemate korisnički račun?
Kreiraj korisnički račun
4