cart12 0 Košarica
3 Korisnički račun
Kontaktirajte nas
4 Info

OPĆI UVJETI PRODAJE

Ovi uvjeti definiraju postupak naručivanja, plaćanja, isporuke i reklamacije proizvoda ponuđenih na našim internet stranicama. Prodavatelj proizvoda je Angara d.o.o, Kašinski odvojak 20a, 10360 Sesvete, OIB 95745406877, upisan u registar Trgovačkog suda u Zagrebu pod brojem MBS 080797593 - Temeljni kapital 20.000,00 kuna / 2.654,46 euro (fiksni tečaj konverzije 7.53450), zastupan po direktoru Ivana Franjić, a Kupac proizvoda je posjetitelj Internet prodavaonice koji odabere barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju.

Nakon izrade i potvrde narudžbe, na e-mail kojim ste se registrirali kao kupac dobiti ćete e-mail potvrdu da je narudžba zaprimljena od strane Mala od Lavande. Potvrda se generira automatski od strane servera te prosljeđuje kupcu u trenutku potvrde narudžbe.

Ukoliko ne dobijete ovakvu poruku, molimo provjerite:

1. Da li je poruka u vašem Junk/Spam folderu

2. Da li je vaš mailbox pun

3. Da li se artikli nalaze u vašoj košarici nakon prijave na stranicu Mala od lavande te u tom slučaju ponovite proces naručivanja.

1. PLAĆANJE

Cijene proizvoda izražene su u kunama i eurima.

Kupac je dužan izvršiti uplatu sredstava u roku od sedam dana od odabira proizvoda. U suprotnom, ponuda će se automatski poništiti o čemu će Kupac biti obaviješten na e-mail adresu koju je unio prilikom registracije.

U slučaju da Kupac izvrši uplatu na vrijeme, a ne dobije obavijest na e-mail adresu koju je unio prilikom registracije, dužan je u roku od dva dana o tome obavijestiti Prodavatelja.

Kupac se obvezuje naručene proizvode s troškovima dostave platiti virmanski ili kreditnom karticom. Moguće je i plaćanje pouzećem prilikom isporuke kurirskoj službi (za tu uslugu kuriske službe naplaćuju naknadu navedene pod točkom 2 . Poštarina i otprema)

Naručene proizvode možete platiti na sljedeće načine

1. Putem opće uplatnice
2. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača
3. Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, Premium Visa ili Discover
4. Paypal-om
5. KEKSpay-om

1. Putem virmana i opće uplatnice

Ako ste odabrali plaćanje virmanom ili općom uplatnicom na vašu e-mail adresu bit će poslana potvrda Vaše narudžbe. Djelatnici Male od lavande Internet trgovine kontaktirat će Vas po potrebi.

Uplata na žiro račun Angara d.o.o.: HR8123400091110593869
Poziv na broj: 00 – broj ponude
Primatelj: Angara d.o.o., Kašinski odvojak 20a, 10360 Sesvete
Matični broj Angara d.o.o.: 02876639

Po zaprimljenoj uplati poslat ćemo Vam naručene proizvode. Naručeni proizvodi se dostavljaju kupcu u skladu s uvjetima dostave.

2. Pouzećem u gotovini prilikom preuzimanja proizvoda kod dostavljača

Plaćanje pouzećem omogućuje vam da narudžbe podmirite prilikom same dostave na navedenu adresu odnosno tek kada proizvod vidite pred sobom. Plaćanje pouzećem nije moguće kod osobnog preuzimanja robe u našem skladištu. Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

U slučaju ne preuzimanja paketa kod pouzeća naknadno će biti ispostavljena faktura za trošak dostave.

3. Karticama Maestro, MasterCard, Visa, Visa Inspire, Diners, Premium Visa ili Discover


Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.


Image Map4. Paypal računom

Plaćanje Paypal računom najbrži je i najsigurniji oblik internetskog plaćanja.

paypal

Novčana obveza koju Kupac plaća putem pružatelja platne usluge smatrat će se namirenom s danom kada je pružatelj platne usluge primio od kupca nalog za plaćanje i kada je taj nalog postao neopoziv u skladu s odredbama zakona kojima se uređuje platni promet.

Prilikom uplate na devizni račun, Kupac je dužan podmiriti sve troškove (uključujući i troškove uplatne i odredišne banke) u kojoj uplaćuje sredstva (iznos nije prikazan na ponudi jer ovisi o banci).

Trošak dostave dodatno se zaračunava u cijenu prema cjeniku objavljenom na stranicama Internet prodavaonice.

Kupoprodajni ugovor je sklopljen u trenutku primitka plaćanja.

5. KEKS pay - https://www.kekspay.hr/faq


2. POŠTARINA I OTPREMA

Dostava za sve narudžbe iznad 34 EUR kupljene u Mala od lavande internetskoj trgovini je besplatna za područje cijele Hrvatske.

Proizvodi kupljeni u Internet prodavaonici dostavljaju se kurirskim službama. Kupcu će narudžba biti isporučena na adresu koju Kupac naznači prilikom kupovine.

Cijena dostave je u skladu s pravilima kurirskih službi:

PICK & PACK d.o.o. - DPD - dostavlja na području Republike Hrvatske 

4€ za sve vrste plaćanja osim za pouzeće gdje je 0,70€ dodatna naknada na osnovnu cijenu poštarine. Poštarina za narudžbe iznad 34€ je besplatna, osim kod pouzeća gdje se naplaćuje samo 0,70€ naknada kurirskoj službi za naplatu na kućnom pragu.

U slučaju ne preuzimanja paketa kod pouzeća naknadno će biti ispostavljena faktura za trošak dostave.

PICK & PACK d.o.o. - međunarodna dostava

cjenik

Proces pakiranja i otpreme proizvoda započinje nakon što uplata postane vidljiva na bankovnom izvodu Angara d.o.o. i na korisničkoj stranici kupca na malaodlavande.com odnosno prema redoslijedu pristizanja. PRIPREMA PROIZVODA ZA SLANJE MOŽE TRAJATI DO 7 RADNIH DANA!!!!

Kurirske službe preuzete proizvode dostavljaju na adresu unutar Republike Hrvatske u roku od tri do pet RADNIH dana.

Ako Kupac ne preuzme svoju pošiljku i ista se vrati na adresu Prodavatelja, Kupac može:

(1) ponovno platiti poštarinu uvećanu za ½ iznosa poštarine koju kurirska služba naplati Prodavatelju prilikom povrata paketa kako bi mu Prodavatelj ponovno isporučio narudžbu; ili

(2) odustati od kupnje, u kojem slučaju će Prodavatelj izvršiti povrat uplaćenih sredstava umanjen za iznos poštarine i ½ iznosa poštarine koju kurirska služba naplati Prodavatelju prilikom povrata paketa te troškova banke.

Status pošiljke Kupac može provjeriti upitom na info@malaodlavande.com

Naručeni proizvodi složeni su tako da se uobičajenom manipulacijom u transportu ne mogu oštetiti. Kupac je dužan prilikom preuzimanja proizvoda provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavnom radniku koji je proizvode dostavio, te odbiti preuzeti isporučene proizvode na kojima su vidljiva vanjska oštećenja.


3. POVRAT / REKLAMACIJA KUPLJENIH PROIZVODA

Kupac ima pravo na povrat proizvoda u sljedećim slučajevima:

(1) isporuka proizvoda koji nisu naručeni

(2) isporuka proizvoda kojima je istekao rok trajanja

(3) isporuka proizvoda koji ima grešku ili oštećenje

Pri primitku proizvoda provjera ispravnosti narudžbe ovisi o Kupcu. Molimo Vas da usporedite primljene proizvode s računom, ako nešto nedostaje odmah to napomenite Vašem dostavljaču jer naknade reklamacije ne uvažavamo.

U slučaju nemogućnosti isporuke drugog proizvoda, Prodavatelj će nadoknaditi Kupcu vrijednost proizvoda koju više nije u mogućnosti isporučiti.

Ukoliko Kupac ima opravdanu reklamaciju isporučenih proizvoda, dužan je o tome pisano obavijestiti Prodavatelja te vratiti proizvode u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju, u protivnom gubi pravo na povrat.

Prodavatelj će izvršiti povrat sredstava ili zamjenu proizvoda u roku od trideset radnih dana od dana primitka vraćenog proizvoda po odobrenoj reklamaciji.

U slučaju povrata sredstava, Prodavatelj će Kupcu vratiti samo uplaćeni iznos predmeta kupoprodaje, a ne i dodatne troškove (dostave, bankovnog transfera novca i sl.) koji su proizašli iz kupoprodaje.


4. PRIGOVORI I ŽALBE

Sukladno čl. 8. st. 2. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 79/07., 125/07. –isp., 79/09. i 89/09. – isp.) obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu: 

«Angara», d.o.o.
Kašinski odvojak 20a, 10360 Sesvete

ili na 

e-mail adresu: info@malaodlavande.com

Potrošač: 

Ime i prezime:
E-mail:
Adresa za dostavu odgovora:

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora ili putem mail-a.


5. ROK ZA ISPUNJENJE

Prodavatelj se obvezuje ispuniti ugovor o kupoprodaji bez odgađanja, a najkasnije u roku od 30 dana od dana sklapanja ugovora s time da proces izrade proizvoda, pakiranja i dostave počinje kada su svi proizvodi unutar narudžbe dostupni, a najkasnije deset radnih dana od primitka uplate.

Ako Prodavatelj ne može ispuniti ugovor u tom roku, o tome će bez odgode pisanim putem obavijestiti Kupca, a Kupac može Prodavatelju ostaviti naknadni rok za ispunjenje ugovora, odabrati zamjenski proizvod ili pisanim putem izjaviti da raskida ugovor.


6. PRAVO NA JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac može, ne navodeći razlog, jednostrano raskinuti ugovor, u roku od 14 dana od dana kada je Kupcu ili trećoj osobi određenoj od strane Kupca, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.

Kupac je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid obavijestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor.

Izjavu o raskidu ugovora Kupac je dužan poslati prije isteka roka za raskid ugovora i to elektroničkim putem na e-mail adresu Prodavatelja: info@malaodlavande.com

Obrazac izjave:

1. Ime, prezime i adresa Kupca: __________________________

2. Prima: Angara d.o.o. Kašinski odvojak 20a, 10360 Sesvete

3. Ja _____________, ovime izjavljujem da jednostrano raskidam ugovor o prodaji sljedećeg proizvoda _______________, naručenog / primljenog dana _________________________

IBAN na koji se vrši povrat sredstava: ________________________

Datum: _____

Učinak jednostranog raskida ugovora

U slučaju raskida ugovora, svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila na temelju ugovora.

Prodavatelj će Kupcu izvršiti povrat plaćenog tek nakon što mu roba bude vraćena, odnosno, nakon što mu Kupac dostavi dokaz da je robu poslao natrag Prodavatelju.

Prodavatelj će izvršiti povrat plaćenog služeći se istim sredstvima plaćanja kojim se koristio Kupac prilikom plaćanja osim ako Kupac izričito ne pristine na neko drugo sredstvo plaćanja te uz pretpostavku da Kupac ne bude obvezan platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.

Kupac mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana od kada je obavijestio Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor.

Kupac mora snositi samo izravne troškove povrata robe te je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Ukoliko je proizvod korišten, Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava. Ako je Kupac naručio proizvod koji je naručen isključivo za njega nema mogućnosti povrata proizvoda, osim u slučaju reklamacije proizvoda.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti, Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

7. IZDAVANJE R-1 RAČUNA

R-1 račun izdaje se i šalje kurirskom službom zajedno s proizvodima. Kupac je dužan unijeti potrebne podatke prilikom naručivanja.


8. ODGOVORNOST ZA MATERIJALNE NEDOSTATKE

Materijalne nedostatke proizvoda stranke će rješavati sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

9. ROK VALJANOST PROIZVODA I NJIHOVO KORIŠTENJE

Svi proizvodi na stranici Prodavatelja su prirodni i rok valjanosti svih proizvoda naveden je na deklaraciji proizvoda.

Prodavatelj ne odgovara za eventualne reakcije na koži do kojih bi moglo doći korištenjem proizvoda jer nema uvid u individualna zdravstvena stanja kupaca.

Svi sastojci koji se koriste u našim proizvodima nalaze se na našoj web stranici kao i njihove indikacije i kontraindikacije te ako Kupac nije siguran u korištenje određenih ulja i pripravaka potrebno je konzultirati se s liječnikom.

Informacije o eteričnim uljima na web stranici Prodavatelja nalaze se isključivo iz informativnih razloga i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti kao niti njihov način djelovanja, moguće interakcije s drugim uljima i posljedice njihova korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanja terapije, postavljanje dijagnoze ili upute o korištenju pojedinih proizvoda.

Prodavatelj ne preuzima nikakvu odgovornost za korištenje informacija objavljenih na stranicama Internet prodavaonice.

10. IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Zaštita privatnosti opisuje kako Prodavatelj postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja Internet prodavaonice. Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Prodavatelj sazna tijekom Vašeg korištenja Internet prodavaonice.

Prodavatelj će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti. Više o sigurnosti vaših podatak možete pročitati u "Sigurnost podataka" koje smo unaprijedili i uskladili sa uvjetima postavljenim od strane Europske komisije za provedbu GDPR regulacije (General Data Protection Regulation).


11. IZMJENE

Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila, te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adrese koje su upisali prilikom registracije.


12. REGISTRACIJA

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati Vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o nastalim promjenama.

13. BODOVI LOJALNOSTI


Na web stranici malaodlavande.com omogućeno je sakupljanje bodova lojalnosti prilikom svake kupnje.

Detalji:

1. Vrijednost 1 nagradnog boda je 1€. 

2. Bodovi su važeći 90 dana od trenutka kada ste ih osvojili. 

3. Nakon 90 dana, ukoliko niste iskoristili bodove, sustav ih poništava i nisu više aktivni te ih nije moguće pretvoriti u kupon.

4. Samo registrirani korisnici sudjeluju u programu nagrađivanja i osvajanja nagradnih bodova.

5. Minimalni iznos košarice kako bi osvojili bodove prilikom svake narudžbe mora biti viši od 15€.

6. Svaki registrirani kupac prilikom svake narudžbe osvaja 5% vrijednosti te narudžbe nazad u obliku bodova lojalnosti koje može iskoristiti pri sljedećoj kupnji. 

7. Kada preporučite našu prirodnu kozmetiku novom kupcu koji se registrira na našoj web stranici, i vi i novi kupac dobit ćete po 1 bod u protuvrijednosti od 1€.

8. Od svake narudžbe novog kupca kojeg ste preporučili, dobivate 2,5% vrijednosti njegove narudžbe u obliku bodova koje možete skupljati i koristiti kao popust pri vašoj slijedećoj kupnji. 

9. Bodovi nisu prenosivi na druge korisničke račune, vezani su uz mail adresu kojom je obavljena registracija

14. SPIN & WIN kolo sreće

Kolo sreće omogućava korisniku da osvoji jedan od dnevnih popusta. Kod sa popustom ispisuje se na web stranici i dolazi na mail koji je upisan prilikom igre. Kod može koristiti samo korisnik koji je na web shopu malaodlavande.com registriran sa mailom sa kojim je i igrao. Ukoliko već nije registriran može se registrirati i koristiti dobiveni kod.

Sustav neće prepoznati kod ukoliko korisnik nije u trenutku ukucavanja koda ulogiran sa mail adresom na koju je kod poslan.

Kod za popust je neprenosiv i može ga koristiti samo jednom korisnik koji ga je i dobio.


15. CIJENE PROIZVODA

15.1 Sve cijene proizvoda su maloprodajne. Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u Eurima i kunama te je u istima sadržan pripadajući PDV. 

15.2 Proces upisivanja cijene na Internet stranicu za svaki proizvod podložan je kontroli u više razina no bez obzira na to postoji mogućnost nastanka greške, budući se ne radi o automatskom unosu. Takve situacije su izvanredne i za njih se Prodavatelj unaprijed ispričava svojim kupcima jer će ih biti prisiljen obavijestiti o nastaloj situaciji, pogrešnoj cijeni za određeni proizvod, te nemogućnosti isporuke po konkretnoj narudžbi kupca.

15.3 Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

15.4 Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, dnevne ili tjedne akcijske prodaje za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode.

15.5 Cijene, uvjeti plaćanja i akcijske ponude vrijede isključivo u trenutku narudžbe. Kod akcijske prodaje, napominjemo da je prodaja proizvoda koji su na akciji ograničena. Kupcima se može osigurati ograničena količina proizvoda, odnosno količina dovoljna za kućnu upotrebu Kupca.

16. NAPOMENA: Online verzija ovog dokumenta je zadnja ažurirana verzija.

Košarica

Košarica je prazna

3

Korisnički račun

Nemate korisnički račun?
Kreiraj korisnički račun
4