cart12 0 Košarica
3 Korisnički račun
Kontaktirajte nas
4 Info

Link na - UVJETE KUPNJE


ZAŠTITA PRIVATNOSTI, SIGURNOST PODATAKA I KOLAČIĆI


Zadovoljstvo nam je što ste iskazali zanimanje za Malu od lavande :).
Na početku bismo htjeli naglasiti da nam je zaštita osobnih podataka izrazito bitna i poduzimamo sve moguće mjere da iste zaštitimo na najbolji mogući način.
Zaštita, prikupljanje i korištenje prikupljenih osobnih podataka od strane Male od lavande je unaprijeđena uvjetima postavljenim od strane Europske komisije za provedbu GDPR regulacije (General Data Protection Regulation).

SIGURNOST PODATAKA PRILIKOM PLAĆANJA

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.

Image MapPri plaćanju putem usluge brzog transfera novca i servisa Paypal ne pohranjuju se nikakvi podaci o plaćanju.


IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

Zaštita privatnosti opisuje kako Prodavatelj postupa s Vašim osobnim podacima koje zaprimi tijekom korištenja Internet prodavaonice.
Pod osobnim podacima smatraju se Vaši identifikacijski podaci: ime i prezime, e-mail adresa, kućna adresa i broj telefona, odnosno podaci koji inače nisu javno dostupni, a za koje Prodavatelj sazna tijekom Vašeg korištenja Internet prodavaonice.

Prodavatelj će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te ih neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

Svi podaci o kupcima strogo se čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Mala od lavande i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Obavezujemo se pružati zaštitu osobnih podataka kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza.
Podatke koji se pristupom na internetsku stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (ime domene, vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) Mala od lavande  ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internetske stranice i radi poboljšanja njezina sadržaja i funkcionalnosti.
Mala od lavande informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka te im daje mogućost da odluče žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s popisa koji se koristi za marketinške kampanje.
U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka (npr. mjesto stanovanja, adresa dostave) koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan promjenu izvršiti i u korisničkim podacima.
U slučaju da promjene kupac ne izvrši, Mala od lavande ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe odnosno isporuke proizvoda.
Gore navedene odredbe o zaštiti osobnih podataka odnose se isključivo na početnu web stranicu web shopa malaodlavande.com, te na sve stranice unutar malaodlavande.com domene, a ne na vanjske stranice koje upućuju linkovima na malaodlavande.com domenu.

1. Koje osnovne podatke prikupljamo putem ove web stranice i na koji način?


Prilikom registracije prikupljamo samo one osobne podatke koje nam Vi želite dati ili one koji su neophodni kako bismo Vam pružili (i unaprijedili) usluge. Prikupljamo izravne osobne podatke kao što su ime, prezime, adresa i e-mail adresa, broj telefona/mobitela kao i neizravne podatke kao što su 'Cookies' (praćenje), veza i informacije o sustavu.

Prilikom prijave za Newsletter, Vaša se e-mail adresa koristi za komunikaciju s Vama, kako bismo Vam pravovremeno dostavili informacije o akcijama, novostima, darivanjima i ostalim važnim promjenama u našem poslovanju, dok se ne odjavite iz usluge Newsletter. Osim toga, Vašu e-mail adresu koristimo za vlastito oglašavanje. Odjava je moguća u svako doba.

Isto tako, možete zasnovati svoju karijeru u Maloj od lavande, prijavom na natječaj za slobodno radno mjesto ili poslati svoj životopis na našu e-mail stranicu info@malaodlavande.com.

Možete biti sigurni da Mala od lavande poduzima sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podaci koje šaljete ostali sigurni.

2. Kako uspijevamo sačuvati Vaše osobne podatke?


Mala od lavande poduzima sve potrebne mjere kako bi Vaši osobni podaci bili sigurni. Samo ovlašteno osoblje Male od lavande, partnerske tvrtke koje su davatelji usluga i naši poslovni partneri (CorvusPay - kartično plačanje, DPD kurirska služba), to jest ovlašteno osoblje (koji su se ugovorom obvezali da će sve podatke čuvati) imaju pristup Vašim osobnim podacima.
Djelatnici Male od lavande koji imaju pristup Vašim osobnim podacima moraju se pridržavati pravila Izjave o privatnosti, a svi poslovni partneri koji imaju pristup Vašim osobnim podacima potpisali su ugovor o zaštiti podataka.
Ugovore su potpisale i partnerske tvrtke koje imaju pristup Vašim osobnim informacijama, kako bismo bili sigurni da će te informacije i dalje biti sigurne. Kako bismo osigurali da Vaši osobni podatci budu zaštićeni, Mala od lavande stalno nadograđuje svoj Informatički sustav te na taj način ima odgovarajuće mjere za sprječavanje neovlaštenog pristupa (npr. hakiranje).

Jedan od primjera kako bi istaknuli svoju predanost zaštiti sigurnosti podataka svojih kupaca, te kako bi dodatno unaprijedili sigurnost i osigurali pouzdanu zaštitu vaših osobnih podataka, zakupili smo certifikat od Comodo CA -  PositiveSSL. Certifikat je registriran na našu tvrtku, Angara d.o.o., čime jamčimo autentičnost i integritet naše internetske trgovine.

Korištenje PositiveSSL certifikata osigurava šifriranje podataka koje razmjenjujete s našom web stranicom, pružajući vam sigurnu i zaštićenu kupovinu. Ova dodatna razina sigurnosti omogućuje vam bezbrižno korištenje naše usluge, znajući da su vaši podaci zaštićeni i da je vaša privatnost očuvana.

3. U koje svrhe koristimo vaše osobne podatke?


Vaši osobni podaci će se koristiti isključivo u svrhu našeg poslovanja, kao i za  upravljanje, podršku i dobivanje povratnih informacija o pruženoj usluzi te kako bi se spriječilo narušavanje sigurnosti, zakona ili uvjeta iz ugovora.

4. Kome otkrivamo Vaše podatke i zašto?


Mala od lavande nikada neće dijeliti Vaše osobne podatke s poslovnim suradnicima koji ih namjeravaju iskoristiti za izravne marketinške svrhe, osim ako nam niste dali određeno dopuštenje za to.

Odrednice :
(i) direktni marketing putem e-maila,
(ii) Vaše je pravo da u bilo koje vrijeme možete zatražiti od nas prestanak kontaktiranja putem elektroničke pošte u marketinške svrhe i također
(iii)  imate pravo zatražiti brisanje osobnih informacija iz naših sustava


Mala od lavande može dijeliti Vaše osobne podatke sa ugovornim partnerskim tvrtkama, kako bi smo Vam osigurali najbolju moguću uslugu.

To su:

CorvusPay - Online gateway za kartično plaćanje
DPD - vodeći pružatelj kurirskih usluga
KEKSpay - Online gateway za kartično plaćanje
Pick & Pack - pružatelj kurirskih uslugaVaše osobne podatke možemo proslijediti državnim tijelima i agencijama za provedbu zakona u sljedećim situacijama:
(i)  dužni smo to učiniti po zahtjevima bilo kojeg primjenjivog zakona;
(ii)  ako je takva radnja neophodna za odvijanje pravnog procesa;
(iii)  prilikom odgovora na sve pravne zahtjeve ili radnje;
(iv)  ukoliko je to u skladu s pravnim zahtjevima ili radnjama, ili u cilju zaštite prava Male od lavande ili svojih klijenata i javnosti.

5. Kako možete vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam poslali?


Ukoliko ste se prijavili na Newsletter neovisno o registraciji na webshop, kod primitka svakog na dnu je opcija "Odjava", preko koje se možete odjaviti ili nam pošaljite email na adresu info@malaodlavande.com i mi ćemo to učiniti za Vas. Ukoliko ste registrirani korisnik na našem webshopu, dovoljno je otići u svoj "Korisnički profil" i maknuti kvačicu da ne želite primati više newsletter.

U vašem korisničkom profilu osim što možete mijenjati vaše podatke dodali smo dvije nove mogućnosti. 1. "Podaci koje koristimo" gdje možete pročitati u kratko gdje sve koristimo vaše podatke. 2. "Moji osobni podaci" - tu vam se nudi da prezmete sve svoje podatke u PDF i CSV formatu, te isto tako obavijest da možete poslati zahtijev za zaborav ili brisanje vaših podataka na email info@malaodlavande.com.

6. 'Cookies' ("tehnologija praćenja") - kako i zašto ih koristimo?


Mala od lavande koristi tehnologiju praćenja ("Cookies") za prikupljanje osobnih podataka, kao što su vrsta preglednika i operativnog sustava, pripadajuća stranica, put preko stranice, domena ISP i slično, u svrhu razumijevanja korištenja web stranice od strane korisnika. Cookies nam pomažu u prilagođavanju ove web stranice Vašim osobnim potrebama.

Mala od lavande čuva sve informacije prikupljene preko 'Cookiesa' u ne-osobno identificiranom formatu. Ovaj tip informacija dobivenih putem 'Cookiesa' neće biti proslijeđen izvan našeg poslovanja ili određenim trećim stranama. Neće se koristiti za nepredviđene komunikacije.

'Cookies' smješteni na vašem računalu ne sadrže vaše ime. Nakon što je korisnik prekinuo rad na poslužitelju.

Molimo provjerite podržavaju li Vaše postavke računala mogućnost prihvaćanja 'Cookiea' ili ne. Možete podesiti Vaš preglednik da Vas upozori prije prihvaćanja 'Cookiea' ili ga možete podesiti da ih odbija, s tim nećete imati pristup svim mogućnostima ove stranice ukoliko ste tako učinili. Pod opcijom "pomoć", na vašem pregledniku, provjerite kako to možete učiniti. Ne morate imati uključenu opciju primanja 'Cookiea' da biste se koristili mnogim dijelovima ove i drugih web stranica. Zapamtite da ukoliko koristite različita računala na različitim mjestima, morat ćete provjeriti je li svaki preglednik prilagođen Vašim postavkama za primanje 'Cookiea'.

Da bismo vam olakšali odabir pri ulasku na naš webshop, pojaviti će vam se prozor gdje možete prihvatiti ili odbiti kolačiće, uz gore navedene smanjene funkcionalnosti ukoliko ne želite koristiti iste. Kolačići se neće spremati dok god vi ne date suglasnost za iste.

Kolačiće koje koristi Mala od lavande webshop su:

Session Cookies // Kolačići sesije
Ime/ Name           Domena /  Domain               Putanja / Path     Vrijednost / Value
_sp_ses.d1da     malaodlavande.com                            /                 *
_gat                  .malaodlavande.com                                   /                 1
PHPSESSID        malaodlavande.com                            /                 hq1ck3hl447rij8shlspb7uu1r

Stored Cookies // Kolačići koji se spremaju
Ime /Name                      Domena / Domain             Putanja / Path     Istiće / Expiration in days     Vrijednost / Value
pixel                                           .yotpo.com                               /               365                  c10dc1b8-7773-4276-7ba4-1cb361020df3
_sp_id.d1da                                malaodlavande.com           /               730                     3cfc43abaaa944c8.1614945442.1.1614945449.1614945442
_gid                                           .malaodlavande.com                  /               1                     GA1.2.1825384265.1614945440
_ga                                            .malaodlavande.com                  /              730                  GA1.2.854843797.1614945440
__cfduid                                     .onesignal.com                          /               30                     d6e425e8d6eeabcdc81320c597bae36051614945439
PrestaShop-1c08f5ccd1a4714c2342b60047eae723     .malaodlavande.com     /     20 def502002601cc303a2d213deca9320023eb2f1b3466cdf4114cd8e05a3028f


Third-Party Stored Cookies // Kolačići od treće strane
Ime / Name       Domena / Domain       Putanja / Path     Istiće / Expiration     Vrijednost / Value
pixel                             .yotpo.com             /                          365                              c10dc1b8-7773-4276-7ba4-1cb361020df3
__cfduid                        .onesignal.com       /                          30                                d6e425e8d6eeabcdc81320c597bae36051614945439

YOTPO - servis za recenzije proizvoda
Google Analytics - servis za analizu prometa na malaodlavande.com
Facebook Pixel - Facebook servis za ciljano targetiranje oglasa prema kupcu
Onesignal - servis za slanje poruka kupcu

7. E-marketing


SPAM predstavlja mjesto gdje se skladište neželjene e-poruke koje sadrže reklame ili marketinške materijale poslane bez Vašeg pristanka.

Mala od lavande ne šalje SPAM e-mail poruke. Mala od lavande koristi anti-spam alat u cilju zaštite zaposlenika od primanja SPAM poruka. Slanje e-mail poruka bez suglasnosti druge strane je nezakonito u mnogim zemljama. Mala od lavande neće koristiti Vaše osobne podatke (uključujući i Vašu e-mail adresu) za direktni marketing ili praćenje komunikacije, osim ukoliko nam date izričitu dozvolu naziva „OPT-IN“ suglasnost (Privolu)

Također, Mala od lavande neće dijeliti Vaše osobne podatke s trećim osobama koje bi koristile Vaše osobne informacije za slanje spam mailova.

Mala od lavande web stranice pružaju priliku da dobijete informacije o marketingu putem e-maila.  Svaka e-mail poruka poslana od strane Male od lavande će vam dati mogućnost da u bilo koje vrijeme prestanete primati marketinške e-mailove.

Ako iz nekog razloga vjerujete da ste dobili spam e-poštu od strane Male od lavande, molimo Vas da nas obavijestite odmah na danoj adresi. Za detalje o adresi pogledajte pitanje 5 -   Kako možete vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam poslali?

8. Koliko dugo zadržavamo Vaše osobne podatke?


Mala od lavande može čuvati osobne informacije koje ste nam poslali putem ove web stranice u svojim bazama podataka. Vaši osobni podaci će se čuvati samo onoliko dugo koliko je neophodno da odgovori na pitanja ili riješi probleme, osigura bolje i nove usluge, a u skladu sa zakonskim odredbama, prema važećem zakonu. To znači da možemo zadržati Vaše osobne informacije nakon što prestanete koristiti naše usluge ili prekinete s korištenjem ove web stranice. Nakon tog perioda, Vaše osobne informacije će biti izbrisane iz svih sistema u okviru Male od lavande.

Podsjećamo Vas da imate pravo na brisanje Vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku. Molimo pogledajte pitanje 5 - Kako možete vidjeti, provjeriti, izmijeniti ili obrisati osobne podatke koje ste nam poslali?

9. Kakva je politika o prikupljanju podataka koje dobijemo od djece koja koriste našu web stranicu?


Vjerujemo da je veoma važno zaštititi privatnost djece u svijetu elektroničkih komunikacija, kao i poticanje roditelja ili staratelja u sudjelovanju i praćenju elektroničke aktivnosti svoje djece.

Web stranice namijenjene djeci

Posebna napomena za djecu ispod 16 godina starosti

Ukoliko ste uzrasta mlađeg od 16 godina, savjetujemo da razgovarate s Vašim roditeljem ili starateljem prije nego što ostavite osobne podatke na našim web stranicama. Ukoliko niste sigurni da ste razumjeli nešto iz ovog odjeljka, molimo obratite se roditeljima ili starateljima za pomoć.

Posebna napomena za roditelje djece mlađe od 16

Preporučujemo da roditelji/staratelji redovito prate i provjeravaju elektroničku aktivnost svoje djece.
Molimo Vas da se pobrinete da Vaše dijete ne daje informacije za osobnu identifikaciju elektroničkim putem bez Vaše dozvole.


10. Možemo li naknadno promijeniti uvjete Politike privatnosti?


Zadržavamo pravo izmjena i ispravaka ove obavijesti. Molimo Vas da pristupate ovoj web stranici s vremena na vrijeme, kako biste imali pregled novih informacija.

11. Gdje mogu pronaći više informacija o pravnim pitanjima naše web stranice i mojim zakonskim pravima i odgovornostima?


Za detaljnije informacije pogledajte „OPĆI UVJETI PRODAJE“, dostupan klikom na ovaj link, ili direktno na ovoj stranici.

12. Putem kojih adresa se mogu informirati ukoliko imam dodatnih pitanja o mojim osobnim podacima?


E-mail adresa: info@malaodlavande.com
Poštanska adresa: Angara d.o.o.,  Kašinski odvojak 20a, Sesvete

Info Broj: 00 385 92 292 9292

13. Koji su uvjeti s pravnim definicijama korišteni u Mala od lavande izjavi o privatnosti podataka?


Osobne informacije podrazumijevaju osobne podatke i svaku informaciju vezanu za Vas koja Vas može direktno ili indirektno identificirati (na web stranicama to je Vaša obična e-mail adresa, ip adresa...).
Obrada osobnih podataka označava svaku operaciju ili niz operacija koje se vrše na osnovu Vaših osobnih podataka, uključujući prikupljanje, snimanje, organiziranje, čuvanje, prilagođavanje ili mijenjanje, pretraživanje, konzultiranje, upotrebu, otkrivanje za prijenos, distribucija ili na drugi način stavljanje na raspolaganje, poravnanje ili kombiniranje, blokiranje, brisanje ili uništenje (tj. bilo koja aktivnost koju Mala od lavande provodi, a uključuje osobne informacije koje nam šaljete).

14. Retargeting i društvene mreže

Angara d.o.o. obrađuje putem društvenih mreža i kanala podatke o osobama koje prate objavljenih sadržaj, like-aju naše objave te ostave komentar. Angara d.o.o. prikuplja podatke o svojim kontaktima na društvenim mrežama putem kojih šalje promocije na određene ciljne skupine (anonimni podaci koji obuhvaćaju spol, dob i sl.). Angara d.o.o. koristi Facebook Business Tools, Instagram Business i LinkedIn Marketing Solutions. Podaci koje šaljemo su podaci o vašim aktivnostima na društvenoj mreži prikupljeni putem klikova i kolačića i oni između ostaloga uključuju i: informacije o vašim uređajima, kupnje koje ste obavili, reklame koje ste vidjeli i kako koristite usluge (npr. imate li Facebook korisnički račun i jeste li ulogirani i sl.). Društvene mreže se u odnosu na obradu osobnih podataka koje se provode u svrhu navedenih marketinških aktivnosti smatraju zajedničkim voditeljem obrade zajedno s Angarom d.o.o.. Za više informacija o obradi podataka od strane navedenih društvenih mreža molimo pročitajte Pravila privatnosti – Facebook, Linkedin, Instagram.

14a. Newsletter


Prilikom prijave za Newsletter, Vaša se e-mail adresa koristi za komunikaciju s Vama, kako bismo Vam pravovremeno dostavili informacije o akcijama, novostima, darivanjima i ostalim važnim promjenama u našem poslovanju, dok se ne odjavite iz usluge Newsletter. Osobni podaci prikupljeni u svrhu prijave za newsletter koristiti će se isključivo za slanje našeg newslettera.

Za upravljanje prijavama i isporukama newslettera, koristimo platformu Sendinblue. Sendinblue izvozi osobne podatke izvan EU temeljem standardnih ugovornih klauzula za prijenos osobnih podataka. Sustav Sendinblue bilježi otvaranja newslettera te klikove na linkove kako bi se ponudili statistički podaci koji sadržaj je primateljima newslettera bio zanimljiv.

U svakom trenutku možete odustati od primanja newslettera na način da odaberete ponuđenu opciju povlačenja suglasnosti u primljenom newsletteru ili se javite na info@maladolavande.com. Povlačenje privole ne utječe na zakonitost obrade do trenutka povlačenja. Primanje newslettera je dobrovoljno te ispitanik ne snosi bilo kakve negativne posljedice ako ne da privolu ili ako povuče privolu.

U slučaju povlačenja privole, nećete više primati naš newsletter, a e-mail adrese koje su odjavljene ostaju u našoj unsubscribe listi maksimalno 5 godina od dana odjave radi dokazivanja poštovanja pravnih obaveza koje Angara d.o.o ima prema mjerodavnom pravu.

Sendinblue - GDPR

14b. Retargeting-Pixel društvene mreže Facebook


Na ovoj internetskoj stranici upotrebljava se opcija Retargeting-Pixel Custom Audiences društvene mreže Facebook, 1601 South California Avenue, Palo Alto, CA 94304, SAD. Facebook može posjetitelje naše internetske stranice uvrstiti u ciljnu skupinu za reklame Facebook-Ads s pomoću opcije Remarketing-Pixels. U tu će se svrhu na vašem računalu pohraniti Facebookov kolačić. Ostale informacije o opsegu i namjeni prikupljanja podataka, o tome kako Facebook obrađuje i upotrebljava podatke te o mogućim postavkama za zaštitu privatnosti dostupne su u Facebookovim smjernicama o zaštiti podataka na stranicama https://facebook.com/policy.php i https://www.facebook.com/ads/settings. Korištenje opcije Custom Audiences možete odbiti na stranici www.youronlinechoices.com/de/praferenzmanagement, a ako imate korisnički račun na Facebooku, to možete učiniti ovdje.

14c. Google Analytics


Ova web-stranica koristi Google Analytics, uslugu analize weba tvrtke Google Inc. („Google“). Google Analytics koristi kolačiće, tzv. „Cookies“, tekstualne datoteke koje pohranjuje na Vašem računalu, a koji omogućuju analizu Vašeg korištenja web-stranice. Ova internetska stranica također upotrebljava aplikaciju Google AMP Client ID API kako bi putem usluge Google Analytics povezala aktivnosti korisnika na ubrzanim mobilnim stranicama (AMP) s aktivnostima korisnika na mobilnim stranicama koje nisu ubrzane. Google kodovi za praćenje ove web-stranice koriste funkciju „_anonymizeIp()“. Zbog toga se IP adresa unutar država članica Europske unije ili drugih država potpisnica diljem Europske ekonomske zajednice samo skraćeno obrađuje kako bi se isključila mogućnost izravnog povezivanja s osobom. Samo se u iznimnim slučajevima na poslužitelj tvrtke Google u SAD-u prenosi puna IP adresa i tamo skraćuje. Po nalogu vlasnika ove web-stranice tvrtka Google koristi ove informacije kako bi procijenila korištenje web-stranice i sastavila izvješća o aktivnostima na web-stranici, te za njega pribavila informacije o ostalim uslugama povezanim s korištenjem web-stranice i interneta. Prenesena IP adresa s Vašeg preglednika u okviru usluge Google Analytics ne povezuje se s ostalim podacima tvrtke Google. Pohranjivanje kolačića možete spriječiti odgovarajućih postavkama u softveru Vašeg preglednika, ali Vam napominjemo da u tom slučaju možda nećete moći koristiti sve funkcionalnosti ove web-stranice u punom opsegu. Osim toga možete spriječiti prikupljanje informacija koje su stvorene pomoću kolačića i koje se odnose na Vaše korištenje web-stranice (uklj. Vašu IP adresu) na Googlu, kao i obradu tih podataka od strane tvrtke Google tako da preuzmete i instalirate dostupne dodatke preglednika na sljedećoj poveznici: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=de

14d. Facebook


Na našoj web-stranici koriste se tzv. programski dodaci za društvene mreže („Plugins“) za društvenu mrežu Facebook kojom upravlja tvrtka Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook“). Programski su dodaci označeni Facebook logotipom ili dopunjeni „Programskim dodatkom za društvene mreže tvrtke Facebook“ odnosno „Facebook programskim dodatkom za društvene mreže“. Pregled Facebook programskih dodataka i njihov izgled možete pronaći ovdje: https://developers.facebook.com/docs/plugins.
Kada pozovete neku stranicu naše web-prezentacije koja sadrži takav dodatak, Vaš preglednik uspostavlja izravnu vezu s Facebook poslužiteljima. Sadržaj programskih dodataka prenosi se sa stranice Facebook izravno na Vaš preglednik i postaje dio te stranice. Ovim povezivanjem Facebook dobiva informacije da je Vaš preglednik pozvao odgovarajuću stranicu web-prezentacije čak i kada nemate Facebook profil ili niste trenutačno prijavljeni na Facebook mrežu. Ove se informacije (uključujući i Vašu IP adresu) prenose izravno s Vašeg preglednika na poslužitelj tvrtke Facebook u SAD-u i tamo pohranjuju.
Ako ste prijavljeni na Facebook mrežu, tada Facebook može odmah prilikom posjete pridružiti našu web-stranicu Vašem Facebook profilu. Ako se pomoću programskih dodatka nalazite u interakciji, npr. ako ste pritisnuli gumb „Sviđa mi se“ ili upisali neki komentar, te će se informacije odmah prenijeti izravno na poslužitelj tvrtke Facebook i tamo pohraniti. Osim toga, informacije će se objaviti na Vašem Facebook profilu i prikazati Vašim Facebook prijateljima.
Facebook može ove informacije koristiti za potrebe oglašavanja i oblikovanja Facebook stranica primjereno potrebama. U tu svrhu Facebook stvara profile korištenja, interesa i veza, npr. kako bi procijenio Vaše korištenje naše web-stranice u vezi s reklamnim oglasima koji Vam se prikazuju na Facebook stranici, kako bi informirao druge Facebook korisnike o Vašim aktivnostima na našoj web-stranici i kako bi pružio ostale usluge koje su povezane s korištenjem Facebook mreže. Ako ne želite da Facebook pridruži prikupljene podatke o našoj web-prezentaciji Vašem Facebook računu, morate se odjaviti s Facebook mreže prije posjete našoj web-stranici.
Svrhu i opseg prikupljanja i daljnje obrade i korištenja podataka pomoću Facebook mreže, kao i Vaša prava u vezi s tim te mogućnosti podešavanja zaštite privatnosti možete pronaći u uputama za zaštitu privatnosti Facebook mreže: http://www.facebook.com/policy.php.
Ako ne želite da Facebook izravno pridruži prikupljene podatke o našoj web-prezentaciji Vašem Facebook profilu, morate se odjaviti s Facebook mreže prije posjete našoj web-stranici. Učitavanje Facebook programskih dodataka možete potpuno spriječiti dodacima za Vaš preglednik, npr. pomoću „Facebook Blocker“ (https://www.comparitech.com/blog/vpn-privacy/stop-facebook-tracking/).

15. VAŽNO - Zašto moram prihvatiti uvjete u Izjavi o sigurnosti podataka?


Ova Izjava o privatnosti/sigurnosti Vam pruža sve neophodne informacije (na jednostavan način), kako biste mogli izabrati hoćete li koristiti ovu web stranicu i hoćete li svoje osobne podatke slati Maloj od lavande ili ne.
S tim u skladu, prilikom posjete našoj web stranici, kao i komunikacijom elektroničkim putem, prihvaćate i dajete suglasnost za obradu Vaših osobnih podataka na način koji je definiran u ovoj Izjavi o sigurnosti podataka.

Ukoliko budete zainteresirani da Vam pružimo određene usluge (natjecanja, newsletter, nove detalje o proizvodu, itd.), od Vas ćemo morati uzeti dodatne direktne osobne podatke (ime, adresa i e-mail adresa). U tom slučaju, tražit ćemo Vašu suglasnost za prikupljanje i korištenje Vaših osobnih podataka, koji će se koristiti isključivo u svrhu za koju ste nam ih dostavili.
Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi s ovom Izjavom o privatnosti, molimo Vas da kontaktirate Malu od lavande na adresi navedenoj u okviru pitanja 12 i bit će nam zadovoljstvo odgovoriti Vam.

Košarica

Košarica je prazna

3

Korisnički račun

Nemate korisnički račun?
Kreiraj korisnički račun
4