cart12 0 Košarica
3 Korisnički račun
Kontaktirajte nas
4 Info
5 načina kako riješiti problem masne kože sklone aknama i upalama
Objavio   |  25/09/2020 00:00:17   |   Novosti   |   0 Komentara
5 načina kako riješiti problem masne kože sklone aknama i upalama

Nisu samo tinejđeri u mukama...masna i problematična koža česta je pojava i kod odraslih.

Žene su u malo većem postotku od nekih 30%, uz 20% muškaraca, što je razumljivo s obzirom na hormonalne promjene pogotovo u vrijeme menstrualnog ciklusa, trudnoće i menopauze.

Upravo su androgeni (spolni) hormoni ti koji stvaraju neravnotežu sebuma, a dodatno na njihovo povećano stvaranje djeluje masna prehrana s puno ugljikohidrata, mliječni proizvodi, stres, nedostatan unos kisika i vode, „teška“ šminka i lijekovi. Sebum luče žlijezde lojnice kako bi prirodno štitile kožu, no kod njegovog povećanog lučenja može doći do začepljenja pora, što u kombinaciji s bakterijama i mikroorganizmima koji inače žive na našoj koži, te odumrlim stanicama i toksinima, dovodi do upala i pojave akni.

kolekcija_cajevac

Treba i znati, možda malo kontradiktorno, da masna koža ima potrebu za hidratacijom jer upravo je povećano lučenje sebuma posljedica neravnoteže kože i pokušaja da povrati gubitak vlage. Hidrolat Lavandina ili hidrolat smilja najbolji su za tu svrhu, a dodatno hidrolat koprive odlično će njegovati i masno vlasište. Jednako tako, ako pretjerate s tretiranjem kože, možete izazvati suprotan efekt.

Kao i u svemu, umjerenost je zlatno pravilo, a blaga i dugotrajna njega najbolja opcija.

U tu svrhu donosim vam 5 načina kako riješiti problem masne kože sklone aknama i upalama:

1. UPALE PRVO SMANJITE IZNUTRA!

Antimikrobna i antivirusna svojstva mnogih prehrambenih namirnica, koje možete primjenjivati i na samoj koži, sadrže jabučni ocat, češnjak, med, cimet, prah kurkume. Antioksidativno djelovanje i detoksikaciju možete postići unosom cinka, mahunarki, žitarica, orašastih plodova i sjemenki.

2. REDOVITO SE HIDRATIZIRAJTE.

Unos od 2 do 2,5 litre vode svakodnevno pomaže boljem izbacivanju toksina iz tijela/kože.

3. ŠTO BOLJA OKSIGENACIJA STANICA.

Više boravite na svježem zraku i šetnjama jer time potičete bolji rad limfnog sustava.

4. REDOVITO ČIŠĆENJE KOŽE UJUTRO I NAVEČER.

U tu svrhu najbolje će vam poslužiti Sapun za čišćenje lica Glina/Ugljen i Sapun - smilje i timijan. Medicinski ugljen i zelena glina su najbolji dubinski čistači kože i odlično uravnotežuju stvaranje sebuma, dok smilje smiruje upale. Prije ljeta možete dodatno kožu tretirati Kraljevskim peelingom od Smilja kako biste ju pripremili za ljetne/zimske dane i vanjske uvjete koje kožu čekaju.

5. KOZMETIKA KOJA SPAŠAVA!

Proizvodi iz kolekcije čajevac preventiva su i prva pomoć kod problematične kože, pogotovo sudeći po vašim zadovoljnim recenzijama, jer je čajevac najmoćniji antiseptik i fungicid.

Kolekcija čajevac

Uz to bih svakako preporučila i Ionsko srebro koje uspješno uklanja akne u 95% slučajeva.

S ljubavlju,

Mala od lavande

Podijeli ovaj post

Komentara

Prijavite se ili se registrirajte kako bi ostavili komentar

Košarica

Košarica je prazna

3

Korisnički račun

Nemate korisnički račun?
Kreiraj korisnički račun
4