Opći uvjeti kupnje i korištenja weba

Cijene artikala i PDV

Cijene artikala su izražene u kunama s uračunatim PDV-om.

Vrste i načini plaćanja

Plaćanje je omogućeno putem uplate na žiroračun Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva TRUT  2340009 - 3101127584 u Privrednoj banci Zagreb.

Podaci Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva TRUT za devizne i domaće uplate su:

IBAN HR2123400093101127584
SWIFT: PBZGHR2X
Privredna banka Zagreb
 

Plaćanje je omogućeno i putem usluge E TO MI TREBA koju omogućava sigurnosno plaćanje putem Raiffeisen banke i podržava VISA i MASTERCARD kartice. Ostale kartice za sada nisu podržane.

U slučaju uplate na devizni račun, kupac je dužan platiti trošak banke iskazan posebno na računu.

Naknade financijskih ustanova

Prilikom uplate na devizni račun, uplatitelj je dužan podmiriti sve troškove (uključujući i troškove uplatne i odredišne banke) u kojoj uplaćuje sredstva (iznos nije prikazan na ponudi jer ovisi o banci).

Količine i dostupnost

Artikl je stavljen na rezervaciju tek nakon potvrde plaćanja.

Proces izrade artikala, pakiranja i dostave počinje kada su svi artikli unutar narudžbe dostupni, a najkasnije deset radnih dana od primitka uplate.

Ukoliko neki od naručenih artikala ne bude dostupan, kupac će o tome biti obaviješten i imat će mogućnost:

  • otkazivanja cijele narudžbe
  • povrata novca
  • odabira zamjenskog artikla

Slike artikala su okvirne i ne moraju u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu

Dostava i osiguranje pošiljke

Artikli kupljeni Internetom dostavljaju se kurirskim službama. Naručitelju će narudžba biti isporučena na adresu dostave.

Cijena dostave je u skladu s pravilima dostavnih službi, a ovisi o masi pošiljke, volumnoj masi i zemlji dostave.

Proces izrade artikala, pakiranja i dostave artikala započinje nakon što uplata postane vidljiva na bankovnom izvodu Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva TRUT i na korisničkoj stranici kupca na www.malaodlavande.com

Artikli preuzeti od dostavne službe na adresu se dostavljaju u roku od tri do pet (3-5) radnih dana (unutar Republike Hrvatske), a u inozemstvo maksimalno osam (8) radnih dana.

U slučaju da kupac ne preuzme u poštanskom uredu svoju pošiljku i ista se vrati nazad na našu adresu moguće su 2 opcije:

1. Kupac nadoplaćuje ponovno iznos poštarine kojeg je već platio uvećan za 1/2 iste poštarine koja je nama naplaćena priliko povrata paketa te mu se proizvodi ponovno izrađuju i šalju na adresu sa istim rokom isoruke kao da je napravio početnu narudzbu (15 radnih dana)

2. Kupac može odustati od kupnje te mu se vrši povrat sredstava umanjen za poštarinu + 1/2 poštarine koja je nama naplaćena prilikom povrata paketa te za troškove banke

Status pošiljke kupac može provjeriti upitom na info@malaodlavande.com

U slučaju nastanka štetnog događaja, osiguranjem je pokrivena vrijednost pošiljke

Dostava u inozemstvo

Uz naručenu dostavu van Hrvatske, konačna cijena artikala ne uključuje PDV, tj. bit će umanjena za iznos PDV-a.

Cijena artikla i dostave ne uključuje eventualne carinske troškove niti bilo kakve posebne naknade odredišne države.

Povrat kupljenih artikala

Naručitelj nema pravo na zamjenu kupljenog artikla ili povrat sredstava osim ako artikl nije oštećen. PLAĆENA NARUDŽBA JE NEOPOZIVA.

Ukoliko naručitelj ima opravdanu reklamaciju isporučenih artikala, dužan je vratiti artikle u stanju u kojem su mu dostavljeni i u originalnom pakiranju. U protivnom će se zahtjev za povrat smatrati nevažećim, a artikli će biti vraćeni na korisnikovu adresu na trošak naručitelja.

Ukoliko su svi zahtjevi zadovoljeni, zamjena artikla ili povrat novca biti će izvršeni u roku od trideset (30) radnih dana od dana primitka vraćenog artikla.

U slučaju nedostupnosti zamjenskog artikla moguć je samo povrat sredstava.

Prilikom povrata uplate, sve troškove snosi kupac (troškovi naplatnog sustava, trošak bankovnog transfera novca...), a trošak konzumiranih usluga (dostava...) se ne vraća.

Izdavanje R-1 računa

R-1 račun izdaje se i šalje dostavnom službom zajedno s artiklima. Kupac obavezno unosi podatke prije naručivanja.

Ispravnost unesenih podataka

Naručitelj odgovara za ispravnost svih unesenih podataka prilikom kupovine artikala. Naknadne promjene nisu moguće.

Nastavkom kupovine, naručitelj prihvaća navedene Uvjete prodaje.

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo TRUT se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja web stranica

Pitanja oko ispravnosti ponude i poništavanja

Ukoliko je kupac izvršio uplatu na vrijeme, a nije dobio obavijest na e-mail adresu koj je naveo prilikom regisracije (npr. ako platna ustanova nije na vrijeme proknjižila novac), kupac je dužan u roku od dva dana obavijestiti Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo TRUT kako bi se mogle pravovremeno poduzeti potrebne akcije. Ako u tom trenutku u prodaji postoje traženi artikli, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo TRUT će prihvatiti uplatu, a u suprotnom će sredstva biti vraćena.

Ako je kupac uplatio iznos manji od iznosa naznačenog u ponudi, biti će kontaktiran od strane naše podrške

Ako je kupac uplatio iznos sredstava veći od iznosa naznačenog u ponudi, biti će obaviješten i višak sredstava biti će mu vraćen, uz zadržavanje troškova obrade i povrata.

Sve ponude za koje nije evidentirana uplata u roku od 7 dana automatski se poništavaju i kupac bude obaviješten o tome putem e-mail adrese koju je unio prlikom registracije.

Rok valjanosti artikala kupljenih na www.malaodlavande.com i njihovo korištenje

Svi proizvodi Male od Lavande prirodni su i rok valjanosti svih artikala je 3mj od otvaranja odnosno 6mj od datuma proizvodnje (ao na proizvodu nije drugačije naznačeno) koji se računa od dana uplate naručenih sredstava obzirom da se proizvodi izrađuju tek po narudžbi/uplati.

Ne odgovaramo za eventualne reakcije na koži koje bi se dogodile korištenjem ovih proizvoda jer nemamo uvid u individualna zdravstvena stanja kupaca. Unutar naše web stranice opisani su sastojci koji se koriste u našim proizvodima kao i njihove indikacije i kontraindikacije i ako kupac nije siguran u korištenje određenih ulja i pripravaka potrebno je konzultirati se sa liječnikom.

 E-MAIL ZA PITANJA VEZANA UZ PROIZVODE I PROCES KUPNJE

 

  • INFO MAIL: info@malaodlavande.com
 

Internet stranica na domeni www.malaodlavande.com u daljnem tekstu: stranica, vlasništvo je Obiteljsko poljoprivrednog gospodarstva TRUT, Rečica Kriška 85, 10315 Novoselec, RH (u daljnem tekstu OPG Trut). Korištenjem bilo kojeg dijela stranice prihvaćate sva pravila korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenim od strane OPG Trut.

Informacije o eteričnim uljima ovdje se nalaze isključivo iz informativnih i edukativnih razloga, i ne uključuju sve potrebne mjere predostrožnosti navedenih ulja i drugih proizvoda, kao ni njihov način djelovanja, moguće interakcije i posljedice njihova korištenja. Svrha tih informacija nije davanje medicinskih savjeta, propisivanje terapije, postavljanje dijagnoze ili uputa o korištenju pojedinih proizvoda.

Informacije sadržane na ovoj web stranici se ne bi trebale koristiti za dijagnosticiranje ili liječenje zdravstvenog problema ili bolesti bez konzultacije sa za to kvalificiranim medicinskim osobljem.

OPG Trut ne preuzima nikakvu odgovornost o tome na koji će način korisnici koristiti informacije na našim stranicama.

Sadržaj objavljen na našim stranicama nije dozvoljeno kopirati osim u slučaju da se kopije koriste za nekomercijalnu i osobnu uporabu.

Bilo kakvo kopiranje informacija sadržanih na ovom web-u dozvoljeno je samo uz prethodno izričito odobrenje vlasnika stranice.

Sadržaji koji nisu u vlasništvu vlasnika stranice, koriste se uz odobrenje njihova autora/vlasnika te će na zahtjev autora/vlasnika bit povučeni sa stranica.

Zaštita privatnosti

Vaše podatke koje prikupimo putem registracije na našoj stranici nećemo javno dijeliti niti ustupati trećim osobama, nećemo ih učiniti dostupnima javnosti i služit će isključivo u svrhu našeg poslovanja.

Vaše osobne podatke možemo koristiti da bismo Vas povremeno obavijestili o novostima i promjenama koje se tiču naših usluga i poslovanja.

Najstrože je zabranjeno korištenje i upisivanje tuđih osobnih podataka!

Zadržavamo pravo da dobivene informacije te Vaše kontakt podatke ustupimo lokalnim i međunarodnim zakonodavnim službama ukoliko to bude potrebno.

OPG Trut zadržava pravo izmjene općih uvjeta.