Zašto naše micelarne uopće nisu micelarne?

Zašto naše micelarne uopće nisu micelarne?

Dana:

Što je micelarna voda i zašto naše micelarne u ponudi uopće nisu micelarne nego nešto puno kvalitetnije i bolje sa istim učinkom + bonus?

Micelarna otopina lavanda

Micelarna otopina lavanda

Kemičari i "stručna lica" tvrde da je micelarna samo varijanta običnog sapuna prema djelomično kemijskom i molekularnom sastavu te načinu ponašanja molekula unutar iste. Uz slični molekularni sastav neke micelarke nabrijane su i sintetskim tenzidima (zbog kojih pobornici ful prirodnog neće baš biti sretni) koji omogućavaju da se micelarna pjeni.

Kada su izašle micelarke u ponudu i mi smo htjeli izbaciti nešto takvo slijedeći trendove, međutim kako smo mala firma koja ne raspolaže resursima kojima raspolažu korporacije koje su izbacile prve micelarne, iskreno, nismo imali pojma kako da to dobijemo. Gledali smo te sastave na njihovim micelarnim otopinama koje su bile jako jeftine i prvi sastojak koji je pravilo na svima je bila - voda.

Meni osobno nikada nije bilo jasno zbog čega koristiti vodu uz toliko predivnih hidrolata koji postoje jer se uz hidrolat dobiva sto klasa kvalitetniji proizvod. 

Upravo iz tog mišljenja krenuo je i razvoj naših "micelarnih otopina".

Kao bazu koristimo hidrolate - izuzev micelarke Aloe vera koja je napravljena naknadno uz zahtjev kupaca za one sa ekstra osjetljivom kožom i za one kojima hidrolati ekstra smrde.

Složili smo taj proizvod da vam skida šminku, da vam glumi tonik za lice, da možete osvježiti njime kožu i da vam ovisno o hidrolatu djeluje terapeutski i umirujuće na kožu.

Kako većina ljudi uopće ne razumije INCI naziv proizvoda koje moramo navoditi na deklaracijama, objasnit ću što sadrži naš proizvod:

- hidrolat/vodu koje smo spomenuli, 

- biljni glicerin koji služi za zaštitu od vanjskih utjecaja i očuvanje lijepog i zdravog izgleda kože i super je za suhu i oštećenu kožu, 

- ulje jojobe koje služi kao ta faza koja vam zapravo skine šminku bez iritacija, 

- emulgator koji pomogne da se to ulje rasprši po vodenom dijelu proizvoda i da se ne digne na površinu u obliku lokve

- vitamin E koji ima višestruke dobrobiti; hidratizira kožu, djeluje protuupalno, umanjuje tragove starenja, djeluje protiv hiperpigmentacijskih mrlja, umanjuje ožiljke od akni itd.

Dakle mislili smo na sve segmente koje bi vaša koža trebala, a da vam s druge strane napravimo uštedu i da ne morate kupovati tonike i termalne vodice i sve te vode koje plaćate nepotrebno, a koje inače nanosite nakon što očistite lice "micelarnom".

Zbog svega gore navedenog, naša micelarna nije micelarna već je jedna vrhunska i kvalitetna improvizacije micelarne, a naziv proizvoda je takav kako biste vi znali čemu služi taj proizvod i zato što ovakav tekst ne stane na etiketu :)

Micelarna smilje

Micelarna otopina smilje

Komentari

Ostavite svoj komentar

* Obavezno polje