Očuvajte brončanu boju

Očuvajte brončanu boju

Dana:

Kako što duže zadržati preplanuli ten

Toliko čekamo to ljeto da uhvatimo preplanuli ten, a on tako brzo odlazi jer nakon ljetovanja manje boravimo na suncu dok prirodni procesi obnove kože jednostavno odrade svoje i na mjesto ovog brončanog tena dolaze nove stanice koje nemaju ovoliko pigmenata i koža nam prirodno postaje svjetlija.

Zadržavanje preplanulosti moguće je malo duže od standarda ako pravilno njegujemo kožu.

Ne treba zaboraviti da kožu treba prvenstveno i pripremiti za sunčanje kroz redoviti piling kojeg ste radili prije perioda sunčanja, hidratacijom kože i naravno zaštitom od UV zračenja.

Zanimljivo je da se preplanuli ten zadržava duže na koži onih koji su koristili zaštitni faktor i nisu pretjerivali sa boravkom na suncu.

Ono što je potrebno, koristiti što više tonika i losiona za hidrataciju. Voda iz slavine je tvrda i pospješuje isušivanje kože pa će tonici vratiti vlažnost.

Kada se tuširate, neka vaš odabir budu nježnija i blaža sredstva za tuširanje koja neće isušiti vašu kožu. Također neka voda ne bude pretopla jer vruća voda oduzima vlagu koži. 

Usporite sa pilinzima u procesu održavanja boje. Ako ih koristite ne trljajte grubo i birajte nježniji tip pilinga.

Budite svakodnevno redoviti kod mazanja losionima, maslacima i mlijekom za tijelo, ne preskačite rutinu. 

Nije bitno samo čime se mažete, bitno je i što unosite u sebe. Pazite da unosite dovoljno tekućine i bazirate prehranu na laganijim namirnicama koje u sebi sadrže veće količine vode (dinja, lubenica, celer, krastavci...)

Finalno, svoju boju možete održati ako se nakon ljetovanja dnevno sunčate samo 10min dnevno. Ukradite to vrijeme za sebe i iskoristite ga za odmor i mir i bit će to dvostruki dobitak za vas.

Komentari

Ostavite svoj komentar

* Obavezno polje