Ljeto je tu! A zaštita od sunca?

Ljeto je tu! A zaštita od sunca?

Dana:

Zaštitite kožu od sunca na prirodan način!

Ljeto je ovdje, a vaša blijeda koža treba dodatnu zaštitu od sunca. 

Pigment (točnije melanin) djeluje poput ugrađene kreme za sunčanje, a budući da ga nemate puno, vjerojatno ćete izgorjeti ako ne primijenite odgovarajuću zaštitu.

Ako pokušate provesti cijeli dan na suncu, sigurno ćete izgorjeti bez zaštite jer vaša koža nema dovoljno pigmenta da stvori pravi preplanuli ten. 

Za kožu koja nije bogata pigmentom, izbjegavanje sunca je apsolutno nužno. (Nažalost.) 

Što se može dogoditi ako ne zaštitite kožu od UV zraka? 

Prvo i najvažnije, neizbježno ćete pospješiti nastanak bora (čak i ako ste trenutačno "zategnuti" i mlađahan tip). 

Vjerojatno je da ste od djetinjstva do sada doživjeli nekoliko puta onu crvenu kožu od sunca i hladili se jogurtom noćima nakon toga. 

Istraživanja pokazuje da jedna ili više opeklina od sunca tijekom života također povećavaju rizik od raka kože. Još jedan razlog da se pobrintere za svoju kožu ovo ljeto!

I još jedbna stvar za razmišljanje ... Ljudi sa manje pigmenata često pate od rozacee i sličnih kožnih oboljenja, a sunce čini njihove simptome još gorima. 

To je zato što UV zračenje ubrzava gubitak kolagena i oslabljuje strukture za podršku krvnih žila gdje one pucaju i postaju vidljivije.

Zato si učinite uslugu i koristite SPF 15 redovito, čak i danima kada nemate plan boraviti na suncu. 

Danima kada namjeravate provesti duže vrijeme na suncu, svakako ćete morati posegnuti za višim SPF-om.

Ako niste počeli prakticirati sigurno sunčanje, počnite, nikada nije prekasno za spas kože. 

Početi možete na prirodan način uljem čileanske maline ili prirodnim uljem za sunčanje. Osim što ćete se zaštititi od sunca, nahranit ćete kožu i to na 100% prirodan način.

Vaša koža će vam biti zahvalna danas, a zahvalit će vam i godine koje dolaze jer...ne zaboravite...sunce je jedan od top 3 najvažnija čimbenika zbog kojih starimo!

Komentari

Ostavite svoj komentar

* Obavezno polje